Semințe și Prosecco

Semințe și Prosecco 

 

seminte-floarea-soarelui-685x320

 

 Semințe și Prosecco, combinație românească marca Moldova exportată în Italia. Săptămâna asta am primit un video call pe WhatsApp de la drăguța mea mătușă și de la vărul meu care locuiesc în Italia împreună cu alte multe rude de vreo 15 ani. Cei doi mă invitau la un pahar de Prosecco cu semințe Grivas (care vin din Bulgaria, dar mă rog… asta e altă poveste) pe care le-au primit din România de la mama mea, evident prin pachet, alături de niște vișinată, zacuscă și alte lucruri moldovenești, home made la Bacău.

Pe toată durata conversației care era pe speaker, evident, prietena mea Simona (Olteancă) care era pe canapea leșina de râs auzind de semițe cu un prosecco și cu accent moldovenesc cu niște italiană și multe râsete. A doua zi, îmi spune Simona: “să știi că vreau să merg și eu pe la moldovenii ăștia ai tăi la Roma”.

Acest scurt episod este o radiografie pe care mulți dintre voi acolo în străinătate o trăiți cu gândul la România și pe care noi o susținem de aici, pentru că trebuie să recunosc și noi primim parmezan și ulei de măsline de la voi (și vrem să mai primim în continuare).

 

prosecco-party

 

Cam așa arată tradițiile de azi din 2016 și în prag de Crăciun tare îmi e că vin dragii noștri confrați din țările Europene și încep să conducă ca italienii, să bea ca englezii și să fie calculați ca nemții. Dar noi îi acceptăm așa cum sunt pentru că sunt ai noștri, la fel cum și ei ne acceptă pe la ei când mergem in city break-urile noastre, pentru că, să ne înțelegem moda din 2016 este să pleci în weekend la Paris și dacă faci Revelionul în România sau nu te duci în Austria la sky ești cam nașpa și oricum nu ești în trend.

Așa că să trăiască city break-urile, Blue Air si Wizz Air, vișinata, zacusca, murăturile și toate câte or mai fi și eu vă invit la niște semințe cu Prosecco la Roma, nu la Roman.

Ah!! Si nu uitați voi cei din diaspora, cei al căror vot contează, să vă exercitați acest drept weekend-ul viitor pentru că românii din România s-au super agitat să aveți toate condițiile să votați că poate ne mai salvați, asta așa pe lângă banii pe care oricum îi trimiteți în țară…

Simona Năstase

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *