Vocea TA când vorbești în Public – Workshop

Vocea TA când vorbești în Public 

voce-autentica

Îți place vocea ta în momentele în care ești nevoit/ă să vorbești unui public mai mare sau în fața unui public necunoscut? Îți tremură vocea când ai emoții? Nu îți place cum se aude vocea ta înregistrată?

În momentul în care susținem o prezentare în fața colegilor, când susținem un pitch unui client sau vorbim în fața unui auditoriu necunoscut, vocea este definitorie pentru prima impresie și pentru reușita în orice act de comunicare verbală. Forța unei voci vine în primul rând din conectarea mesajului cu valorile în care credem sau poate veni și din tehnică aplicată.  Acest workshop îți aduce un plus de valoare în soluționarea emoțiilor pe care le trăiește orice vorbitor în public în primele câteva secunde înainte de prezentare și în plus de face să devii conștient/ă de modul în care poți să îți folosești acest instrument natural în avantajul tău în orice act de comunicare. Baza tehnicilor este preluată din tehnică vocală pentru actori și are ca origine școală de actorie din Anglia, începând cu Shakespeare și până astăzi.

img1

Scopul acestui atelier este de a te ajuta să identifici cum anume îță poți folosi vocea și să auzi cum sună cu adevărat vocea TA.

Simona îți propune exerciții practice care au la baza tehnici de respirație și de modelare a timbrului vocal cu ajutorul cărora să descoperi cum sună vocea TA în mod real.

Ce înveți?

  • sa faci diferența dintre voce de cap, voce nazalizată și voce de piept
  • sa conștientizezi cum sună vocea ta în momente tensionate
  • sa îți controlezi timbrul vocal
  • să exersezi tipul de voce care te avantajează
  • să te detensionezi
  • să respiri abdominal
  • să faci pauze naturale în discurs
  • diferența dintre modul cum e util să îți folosești vocea in public speaking versus modul în care vorbești în mod curent.
Microphone with blur light

Exercițiile și tehnicile utilizate provin din metoda lui Kristin Linklater, recunoscută pe plan internațional în tehnica vocală. Se pune accent pe detensionarea musculară, lucrul cu corpul fizic și implică și procesul imaginației. Întrucât vocea noastră este impregnată în fizicul nostru, o să plecam de la exterior spre interior pentru a ne ușura procesul. Se lucrează cu fiecare participant/ă în parte și exercițiile sunt adaptate în funcție de nevoile fiecăruia.

Durata Atelierului: 120 minute

Costuri: Demo

Cerințe: E de preferat să veniți cu echipament comod de mișcare pentru a beneficia de exercițiile fizice care se vor face.

Trainer: Simona Năstase, este trainer si actriță cu o experiență în domeniul comunicării și al actoriei începând din 2007. Tema vocii pe care Simona o propune, vine ca urmare a experienței dobândite în cadrul Masterului pe Actorie la Londra pe care Simona l-a urmat in perioada 2010-2011, unde timp de un an si jumatate a lucrat timp de 8 ore pe zi, tehnica vocala, miscare si tehnica de actorie. De atunci a sustinut astfel de ateliere in Romania si in strainatate in urma carora a adaugat exercitii originale pe care le aplica in functie de nevoile participantilor. Pe langa cursul de voce, Simona lucreaza ca facilitator si trainer pe partea de comunicare si management in cadrul corporatiilor.

rsz_img_8810

 

Mulțumesc!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *