Ti-e frica sa fii singur?

Speriat de a fi singur?

Nimeni nu poate contesta faptul că a fi într-o relație sănătoasă este o bucurie imensă și că 1 + 1> 2 atunci când relația respectivă este cu adevărat reusită. Dar există și acele relații în care 1 + 1 = -1, când nu te mai simți tu însuți/însăți și începi să te negi sau 1 + 1 = 0, când nu mai rămâne nimic de spus, dar alegi să rămâi în relație, deși te simți foarte gol în interior. Când te simți singur într-o relație, atunci cred că ecuația ta în viață este 1 + 1 = 1. Bănuiesc că deja ai deprins matematica asta simplă 🙂 Sunt convinsă. Utilizarea numerelor face totul mult mai simplu. E mai ușor să vezi realitatea, nu-i așa?


Există multe motive pentru care relațiile nu funcționează și multe altele pentru care oamenii insistă să se afle într-una doar pentru că consideră că este mai ușor sau pentru nu știu nimic mai bun sau pur și simplu pentru că că este confortabil.
Numărul de persoane care se află în relații de frica de a fi singur este uriaș și în creștere. Scopul acestor rînduri este de a se adresa celor care se simt speriați de a fi singuri și aleg să sufere în doi.

Întrebarea este de ce ar trece oricine prin astfel de situatie? Oare pentru că societatea se așteaptă să fii însoțit? Oare pentru că părinții tăi te-ar desconsidera dacă ești singur și bătrân sau necăsătorit până la 40 de ani …? Cei din jur te considera defect sau poate ca ti s-au facut anumite vrăji??? 🙂 Sau este pentru că nu poți fi singur? Nu știi ce să faci cu tine? Te temi că depresia îți va prelua viața dacă ești singur? A fi neînsoșit este egal cu a fi singur, pentru tine?

Pentru că dacă așa stau lucrurile, poate că în adâncul tău acesta este motivul pentru care alegi să suferi în ddoi, în loc să vezi cu adevărat cine esti. Înfruntând singurătatea, te infrunti pe tine si incepi sa te cunosti. Începi să te cunosti cu adevarat și nu ceea ce societatea a creat din tine, ci cine ești tu în adâncurile fiintei tale. Faci ceea ce ți-a plăcut dintotdeauna să faci? Sau aștepți să iți plătești ipoteca pentru a ajunge la acel pas? Te trezești în fiecare zi doar simțindu-te fericit că ești viu sau ești atât de ursuz dimineața încât ai prefera să te întorci la culcare? Întrebările pot continua …
Ți-e frică să fii singur pentru că habar nu ai cine ești cu adevărat?

Voce Autentica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.