Ce înseamnă să fii femeie…

Ce înseamnă să fii femeie? Cu siguranță a fi femeie reprezintă ceva diferit pentru fiecare dintre noi. Pentru alte femei dintre voi a fi femeie înseamnă să fii mamă, să fii feminină, să fii cea care cedează mereu, să fii cea care oferă mereu, sau pur și simplu să fii o bună prietenă. Dar toate acestea nu sunt decât niște moduri în care am fost obișnuiți să etichetăm femeia. Dar dacă am lăsa toate aceste etichete la o parte, ce înseamnă pentru tine să fii femeie? De ce te-ai născut femeie și nu bărbat? Te-ai gândit vreodată oare?

 Deși trăim într-o lume în care se presupune că există egalitate de gen cel puțin în ce numim lumea civilizată, în care se presupune că femeile au drepturi egale cu bărbații, există clare diferențe între cele două genuri și până la urmă așa am fost creați. Problemele intervin atunci când există lipsă de respect între oameni sau când avem idei preconcepute că femeile fac doar anumite lucruri sau și invers, că bărbații ar fi buni doar la lucrurile  pe care le-am etichetat ca fiind masculine.

Dar totuși care este unicitatea femeii sau ce înseamnă pentru tine să fii femeie? De fiecare dată când te vei duce într-o etichetă pe care o pune societatea femeii oprește-te și reia întrebarea. Pentru tine s-ar putea ca a fi femeie să aibe o semnificație foarte diferită față de cea mai bună prietenă a ta, care poate nu te înțelege pe deplin pentru că nu sunteți la fel, deoarece pentru ea femeie înseamnă să fii feminină, să cauți mereu să fii cochetă (lucru absolut frumos) însă care pe tine nu te caracterizează pe deplin. Tu poate vrei să înțelegi cum funcționează lucrurile și ești pasionată să scrii cod și porți blugi largi și nu te machiezi în fecare zi pentru că îți ștergi rimelul din greșeală când simți că ți-a intrat ceva în ochi. Asta oare te face să fii mai puțin femeie? Asbolut deloc…

 Pentru unii dintre noi, femeile încă se îmbracă în roz și bărbații în albastru, sau femeile încă sunt bune gospodine și bărbații doar ei aduc banii în casă. Asta este o etapă în evoluția noastră care sperăm să dispară cât de curând, deoarece ne aduce foarte multă limitare în viață.

Rândurile acestea sunt pentru a sparge tiparele cu care ne-am obișnuit și pentru a ne vedea pe noi ca femei sau ca bărbați exact așa cum vrem să ne vedem, fără idei preconcepute.

A fi femeie nu se rezumă la a fi mamă sau la a fi feminină. Iar a nu-ți dori să faci lucrurile acestea nu te face mai puțin femeie. Multe dintre noi ne judecăm una pe cealaltă atunci când ne abatem de la condiționările impuse de societate, și respingem pe acele femei care nu își doresc neapărat ceea ce noi ne dorim. Dar poate că putem accepta că a fi femeie poate să însemne ceva diferit pentru unele dintre noi și să nu sărim cu judecata, ci doar să fim poate curioase. Poate descoperim ceva despre noi ce am ascuns sau poate am uitat despre noi.

S-ar putea scrie și spune foarte multe despre acest subiect, însă intenția a fost de a ridica întrebarea pentru fiecare ce înseamnă pentru ea să fie femeie și de a nu mai pune etichetele impuse de societate pe care le cunoaștem atât de bine și care de multe ori nu ne avantajează în evoluția noastră pe această planetă.

O primăvară minunată vă dorim!

Voce Autentică

Dacă mai vreți să citiți articolele noastre sau vreți să aflați detalii despre evenimentele sau cursurile noastre înscrieți-vă la newsletter aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.