ianuarie 9, 2016

Cursuri

Toate cursurile propuse de Vocea Autentica au ca obiectiv principal sa te aduca intr-o stare de a fi tu insuti/insati. Te ajuta in a reusi sa te lasi privit, interogat sau intrebat fara sa te mai preocupi cum arati, cum te percep ceilalti sau daca esti sau nu acceptat. Asta este ce numim noi AUTENTICITATE. Autenticitatea ne creeaza libertatea de exprimare pe care va propun sa o exersati in fiecare moment.

Daca sunt lucruri pe care nu le poti comunica celor din jur din diverse motive, la un curs de actorie, de improvizatie sau de voce o vei putea face prin intermediul exercitiilor.

Concret, va propunem:

  • Curs de Voce, adresat tuturor celor carora nu le place cum se aude vocea lor, li se spune ca vorbesc prea incet, sau celor carora le tremura vocea cand au emotii, ori celor care vor sa isi foloseasca acest instrument intr-un mod profesionist in vorbirea in public. Cursul de voce presupune exercitii de detensionare, respiratie abdominala, vorbirea prin folosirea suportului diafragmatic si varietatea tonalitatii. Se preda dupa metodele folosite de actorii profesionisti din UK si US. Cursul are de obicei 4 sedinte, timp in care se invata tehnica. Pentru o integrare a tehnicii este insa nevoie de exercitiu recurent.
  • Dezvoltarea Personala Prin Teatru, ne ajuta sa scapam de prejudecati si sa fim mai empatici. A ma pune in situatia unui personaj inseamna sa am flexibilitatea macar sa vad cum m-as comporta intr-o situatie diferita de a mea, fara sa judec. In acest curs autenticitatea, a fi real, credibil, vulnerabil si a aduce experienta personala in constructia unui personaj fara sa spui, ci doar sa arati, face cat sute de ore de dezvoltare personala. Este cursul care te ajuta sa te cunosti in profunzime.
  • Improvizatia te scoate din monotonie si te aduce in prezent fara sa vrei, pentru ca daca nu reusesti sa asculti activi si sa participi, pierzi sirul. Concentrare maxima, atentie, creativitate, spontaneitate, curaj si joaca, multa joaca. 😊 Dar mai ales ne eliberam de inhibitii si prejudecati.
  • Relatia Autentica se creeaza cand pur si simplu ne place de cineva, suntem atrasi natural de acel cineva indiferent ca este vorba de o relatie personala, de munca sau presupune doar o simpla interactiune. Antropologul Helen Fisher, a vrut sa afle ce sta in spatele relatiei de indragostire si a testat la RMN cupluri care erau intr-o relatie de iubire scurta, persoane care tocmai au fost parasite si cupluri care erau intr-o relatie fericita de peste 30 de ani si observat ca se activeaza diferite zone in creier si determinate de secretia diferitilor neurotransmitatori. Ea a ajuns la concluzia ca faptul ca ne plac sau ne displac anumiti oameni nu este deloc intamplatoare. Mai important este sa ne intelegem mecanismul de functionare si pe al celorlalti si sa ne adaptam metoda de comunicare.
  • Terapia prin Ras, se desfasoara sub forma de ateliere care iti schimba starea in bine. In momentul in care radem, corpul nostru elibereaza serotonina, cunoscut ca hormonul fericirii. Beneficiile rasului sunt nenumarate, de la relaxare, la buna dispozitie,energie, intarirea sistemului imunitar si eliminarea stresului.
  • Respiratia Constienta, ne ajuta in primul rand sa ne prelungim viata. Exista multe surse stiintifice care arata ca exista o legatura directa intre aparitia bolilor si o respiratie superficiala si incorecta. Respiratia constienta este respiratie abdominala care se face pe nas si nu pe gura, fara pauza intre inspir si expir. Este de fapt modul in care corpul nostru a fost creat sa respire. Sesiunile de jumatate de ora de respiratie isi propun sa aduca linistirea mintii, un tonus ridicat, mai multa energie si stare de bine.

De multe ori nu facem ceea ce ne dorim cu adevarat pentru ca nu suntem acceptati, insa tocmai aici intervine autenticitatea si depasirea normelor si conventiilor care te fac sa reprimi ceea ce iti apartine de drept.

Cand stii cine esti, Poti sa faci orice!