Curs de Actorie

 

                                            

         10 Octombrie – 7 Noiembrie 2018 (10, 17, 24, 31 Octombrie si 7 Noiembrie)

In fiecare Miercuri, intre orele 19:00 – 21:00

Toate exercitiile care se vor face in cadrul celor cinci sesiuni de curs au ca direct obiectiv sa te faca: sa asculti activ, sa te pui in locul celuilalt, sa exersezi ce inseamna sa nu mai judeci pe cel de langa tine si chiar sa il intelegi, sa te lasi sa fii vazut de ceillalti exact asa cum esti, fara sa vrei sa pari altcineva decat propria persoana.

Lumea actoriei este o fascinanta descoperire de sine care iti aduce bucurie, joaca, multe zambete si o comunicare reala cu partenerul de scenă. Prin actorie iti explorezi spiritul ludic si ii dai voie copilului din tine sa se exprime. Actoria te conecteaza în primul rand cu tine si apoi cu ceilalti.

Multi spun ca actorii se prefac sau ca sunt falsi, nimic mai departe de adevar. De fapt, arta actorului pleaca de la sinceritate maxima si de la neutralitate. Numai dupa ce te eliberezi de toate prejudecatile, falsurile, prefacatoriile poti contura un personaj, pe care nu il poti judeca niciodata, altfel nu vei ajunge sa il joci.

Cursul de comunicare prin tehnici de Actorie iti propune sa parcurgi, timp de cinci sedinte, pasii pe care un actor ii face in construirea unui personaj.

1. Ne cunoastem, improvizam, respiram şi experimentam o interactiune autentica cu toti participantii, prin jocuri felurite, folosite in actorie si în improvizatie. La finalul serii, vei primi o scena scurta pe care vei lucra cu un partener sau doi si pe care o vei prezenta la ultima sedinta de curs.

2. Vom face tehnica vocala, vom respira abdominal, vom invata sa ne folosim diafragma atunci când vorbim şi vom face exerciţii de miscare fizică care implică postura, corpul, modul în care putem lucra cu corpul nostru pentru a ne apropia de personajele pe care vrem să le redăm. Lucrăm pe scenele primite şi pornim de la ce înseamnă „eu în situaţia dată”: cine sunt? unde sunt? în ce situatie? ce îmi doresc? de ce?

3. Lucram pe scenele propuse prin diverse tehnici aplicate fiecaruia în parte.

4. Mişcare scenică. Invatam sa ne folosim corpul in sensul scenic si in acord cu personajul.

5. La ultima întalnire, prezentăm scenele în faţa tuturor şi, cine doreşte, va primi feedback.
Exercitiul de cinci zile este intens şi este necesar sa participi la toate cele cinci întalniri, in primul rand pentru a beneficia de avantajele acestui exercitiu si apoi pentru că ai un partener/o partenera de scena care se va baza pe tine.

Prin tehnici de actorie iti explorezi spiritul ludic si ii dai voie copilului din tine sa se exprime

PRET SI MODALITATE DE PLATA

Pretul este de 300 Lei pentru transferurile facute pana la data de 18 Septembrie 2018 si apoi 350 LEI pentru cele cinci sesiuni de curs. Rezervarea locului se face doar prin confirmarea plății pe salut@voceautentica.ro și după ce s-a completat formularul de contact de la Rezerva Loc. Plata se poate face prin virament bancar in contul IBAN RO11INGB0000999907278429 deschis la ING Bank pe S.C. Vocea Autentica S.R.L. sau prin link de plata MobilPay pe care il primiti de la noi.

Rezerva din timp, deoarece locurile sunt limitate. Se va lucra cu fiecare participant/ă în parte. Nu este o prelegere, ci un curs practic. Varsta minima de participare este 14 ani.

PROGRAM

 Se vor organiza cinci sesiuni de curs în fiecare Miercuri in perioada 10 Octombrie – 7 Noiembrie intre orele 19:00-21:00.

Loc de desfășurare: BUCURESTI (Adresa: Bulevardul Iancu de Hunedoara 8, Bucuresti, Etaj 2, Sala Diamant, Cladirea UzinExport, langă Metrou Piata Victoriei)

Dacă se doresc informații suplimentare puteți să trimiteți mail pe salut@voceautentica.ro

TRAINERUL acestui curs este actrita SILVA HELENA SCHMIDT

TRAINER: SIMONA NASTASE este psiholog si trainer, si are la baza studii de actorie. A învăţat bazele actoriei în România, cel mai mult de la Amalia Ciolan, actriţă la Teatrul Naţional Bucureşti, în cadrul Facultăţii de Actorie Hyperion. A studiat după tehnica folosită de Ion Cojar, cel mai renumit profesor român în Arta Actorului. După absolvirea facultăţii, Simona a urmat un Master de Actorie la Londra, în cadrul ALRA (Academy of Live and Recorded Arts). Pentru un an şi jumătate, a lucrat zilnic timp de opt ore tehnică vocală, mişcare scenică şi tehnică de actorie. De atunci, a susţinut astfel de ateliere în România şi în străinătate. A adăugat exerciţii originale, pe care le aplică în funcţie de nevoile participantilor.

TRAINER: Silva Helena Schmidt, actriță și voice over are o experiență de 10 ani atât in teatru cât și în film, televiziune ori publicitate. A urmat cursuri MasterClass de Contact Dance Improvisation, Teatru No, The Language of Shakespeare, The Creative Actor of Jaques Lecoq și The Power of Actor- Ivana Chubbuck, crezând mereu în necesitatea depășirii limitelor, atât profesional cât și uman. De-a lungul timpului a colaborat cu școli din Rahova la dezvoltarea unor cursuri, de dezvoltare personala prin tehnici de actorie si corectare a deficientelor de vorbitre. Silva crede că pentru îndeplinirea oricărui vis, trebuie doar să îndrăznești și că toate răspunsurile se află de fapt în noi, dar uneori ai nevoie de puțină ghidare.