December 1, 2017

Improvizatie

Curs de creativitate prin tehnici de improvizație

Toate exercitiile care se vor face in cadrul celor 8 sesiuni de curs au ca direct obiective:

 • Să îți accesezi creativitatea,
 • Să îți dezvolți imaginația,
 • Să asculti activ,
 • Să te pui în locul celuilalt,
 • Să exersezi ce înseamnă să nu îl mai judeci pe cel de lângă tine si chiar să îl înțelegi.
 • Aducerea in prezent, in aici si acum
 • Acceptarea a ceea ce ofera partenerul, esti Incurajat/a permanent sa spui DAAA în loc de NU
 • Esti indrumat/a sa asculti activ
 • Sa dai frau liber imaginatiei si spontaneitatii
 • Eliminarea prejudecatilor, nu vei mai avea timp sa spui ,,Ma asteptam sa..’’ sau ,,Aveam impresia ca… ‘’ sau ,,mi se pare ca…’’
 • Eliminarea fricii de aprobare/dezaprobare

Scopul cursul este de asemenea să te lași să fii văzut/ă de ceilalți exact așa cum ești, fără să vrei să pari altcineva decât propria persoană, deoarece autenticitatea este forța creatoare cea mai mare.
De asemenea, vom face multe exercitii de creativitate care te vor ajuta să fii mai spontan, mai încrezator, mai deschis spre noi oportunitati.

Lumea actoriei este o fascinanta descoperire de sine care iti aduce bucurie, joaca, multe zambete. Prin actorie iti explorezi spiritul ludic si ii dai voie copilului din tine sa se exprime. Actoria te conecteaza în primul rand cu tine si apoi cu ceilalti.

Multi spun ca actorii se prefac sau ca sunt falsi, nimic mai departe de adevar. De fapt, arta actorului pleaca de la sinceritate maxima si de la neutralitate. Numai dupa ce te eliberezi de toate prejudecatile, falsurile, prefacatoriile poti contura un personaj, pe care nu il poti judeca niciodata, altfel nu vei ajunge sa il joci.

Cursul de creativitate prin tehnici de improv iti propune sa parcurgi, timp de opt sedinte, pasii pe care un actor ii face in construirea unui personaj.

Practic vom exersa:

😏 Multe jocuri care îți antrenează spontaneitatea și imaginația
😏Exerciții graduale de improvizație ca dificultate prin care să îți mărești viteza de reacție înconersație și înveți să te exprimi cu ușurință
😏Repirație corectă pentru o voce autentică, vom face tehnica vocala, vom respira abdominal, vom invata sa ne folosim diafragma atunci când vorbim şi vom face exerciţii de miscare fizică care implică postura, corpul, modul în care putem lucra cu corpul nostru pentru a ne apropia de personajele pe care vrem să le redăm.
😏 Dictie pentru o vorbire clara si expresiva (volum, tonalitate, ritm)
😏 Jocuri creative la fiecare sedinta pentru dezvoltarea spontaneitatii, increderii in sine, expresiei de sine
😏 Limbajul corpului in teatru vs. public speaking
😏 Trasmiterea emotiilor
😏 Expresia faciala

La final, fiecare va pregati un moment artistic filmat pe care vom lucra individual si va fi postat in online pe Youtube, Facebook si Instagram, doar dacă îți dorești acest lucru.

Cursul va fi ONLINE și se va desfășura pe platforma Zoom. Veți primi un link înainte de fiecare ședință.

Cursul se va desfasura timp de doua luni, 8 sedinte, una pe saptamana. Vom incepe miercuri, 14 octombrie.

Cursul de improvizatie are la baza o trecere progresiva de la exercitii usoare (de la fizicalizarea anumitor obiecte) pana la cele mai complexe (care implica crearea unor povesti cat mai spontane pe baza unor date specifice (loc, timp, spatiu, personaj). 

Vino cu spiritul ludic de acasa si îl vom dezvolta mai mult impreuna.

PRET si MODALITATI DE PLATA

Pret: 450 de lei pentru cursul complet. Se poate achita în două rate. Elevii și studenții 20% reducere. Pentru asigurarea locului se achită un avans de 150 lei. Se va emite factură pentru sumele achitate.
 
Plata se poate face prin virament bancar in contul IBAN RO11INGB0000999907278429 deschis la ING Bank pe S.C. Vocea Autentica S.R.L. 
 
Se va lucra cu fiecare participant/ă în parte. 😉 Nu este o prelegere, ci un curs practic. Varsta minima de participare este 14 ani.

TRAINERI: 

Trainer: Elena Doleanu 🧚‍♀️
 
De patru ani îmi explorez și antrenez vocea prin voice-over, teatru, dicție și public-speaking.
De doi ani colaborez pe proiecte de voce pentru reclame, de-a lungul timpului am jucat roluri pentru diferite piese de teatru, sunt membră în Toastmasters Cluj de doi ani, unde practicăm săptămânal abilitățile de vorbit în public și de un an susțin cursuri de dicție pentru adulți și copii online și fizic. Am observat de-a lungul timpului cât de strânsă este legătura între încrederea în sine și felul în care sună vocea. Poți lucra de la interior la exterior sau poți începe să îți cunoști vocea ca apoi să ajungi în suflet.
 
Trainer: Bianca Timeea 💃
O personalitate creativa şi inovatoare, originala şi echilibrata, aleg să acumulez experienţă şi, totodata să-mi împlinesc țelul. Pasionata de arta, aleg să-mi exprim perspectiva asupra ei într-un mod inedit. M-am îndragostit de teatru înca de pe bancile liceului. Astfel, am participat la diverse evenimente artistice cu şi despre teatru. În prezent sunt studentă la actorie în cadrul Universitatii de Arte din Târgu Mureş. Experiența în acest domeniu mi-a demonstrat că sunt necesare abilitățile de comunicare, abilitati dezvoltate în cadrul Facultatii de Psihologie.