March 31, 2022

Iubiredesine

                

          Iubirea de sine Autentică – Tabără Sibiel, 7-10 Iulie 2022

Nevoia noastră constantă în viață este de a iubi și de a fi iubiți, și fiecare în felul nostru luptăm pentru acest lucru, unii mai vădit alții sub acoperire, însă obiectivul final este același. Iubirea a fost confundată de-a lungul timpului cu schimbul, cu trocul. Îți dau bani, îți dau o casă, de mâncare, sex, te promovez,  îți dau ce pe mine mă face fericit/ă și asta a însemnat că te iubesc. Dacă toate astea nu îți plac sau nu îți convin într-un fel sau altul riști să fii pedepsit/ă și așa zisa “iubire” ca prin farmec dispare. Oricum am lua-o pedepsiți sau nu, suntem obsedați de această iubire. Este o nevoie pe care nu o putem explica. Indiferent că vrem sau nu să credem, iubirea este ca o fantomă ce ne ține în viață. Pe rând am confundat-o cu dependența și cu nevoia de aprobare, de validare socială.

În această confuzie constantă, căutarea noastră a început să dea roade în ultimele decenii. Am început să privim mai adânc sensul iubirii și să începem să aflăm ce este ea de fapt și de ce suntem așa de posedați de ea, sau cel puțin așa sperăm 🙂 Indiferent că vrem să o analizăm psihologic, științific, spiritual, religios, părintește, frățește, în relații de parteneriat există o regulă care definește iubirea și anume fără condiții. Iubirea nu se întâmplă decât necondiționat, restul este o poveste despre dependență. Afirmația aceasta nu necesită nicio reclamă sau explicație. Dacă sunteți sinceri cu voi veți observa că momentele în care iubiți cu adevărat sunt atunci când nu așteptați nimic în schimb. Momentele acelea când iubirea de sine este atât de puternică și sinceră încât poți da mai departe sunt speciale. Acest lucru, de a oferi mai departe fără așteptări, te inundă și de mai multă iubire, bucurie. Iubirea pe care o  poți oferi nu este diferită de iubirea pe care ți-o oferi ție. Cam cât te iubești pe tine cam atât de mult poți oferi și celorlați.

Pe de altă parte iubirea de sine a fost confundată în mod repetat cu egoismul. Poate pentru că nu a fost înțeleasă de societate ea a fost blamată. Societatea noastră încă trăiește sub sloganul fals că trebuie să te sacrifici pentru alții și că asta înseamnă iubire. Dar cum să oferi iubire celorlalți când la tine este un mare gol interior pe care încerci să îl umpli cu orice de la bunuri materiale, până la persoane care stau cu tine din diverse motive, oricare altele dar nu iubirea autentică, fără condiții. Pentru a oglindi această iubire autentică în cei de lângă noi e nevoie mai întâi să o exprimăm față de noi înșine, fiecare pentru sine. 

Dacă acest subiect este de interes pentru tine și vrei realmente să explorezi Iubirea de sine autentică, îți propunem o tabără de trei zile intensivă în care să dai măștile jos și să vezi unde te afli în acest parcurs și ce ai nevoie să schimbi sau să amplifici în relația cu tine. Este un proces profund de descoperire interioară.

Tabăra conține 6 ateliere de dezvoltare personală care vor fi alternate cu sesiuni scurte de coaching unu la unu, lucrul cu oglinda, exerciții de înviorare și  momente de bucurie în care vom mânca împreună și vom povesti la foc de tabără. Facilitatorii vor asigura un spațiu sigur pentru toți participanții. În același timp este nevoie de maturitate emoțională din partea participanților, deorece se pot atinge subiecte sensibile. Este necesar respectul de sine și față de cei prezenți.

Tabăra va avea loc la Sibiel la Pensiunea Cristina, în perioada 7-10 Iulie 2022 și se adresează în exclusivitate celor care doresc un proces de transformare interioară și celor care vor să îmbine ateliere de dezvoltare personală cu momente recreative.

Temele abordate sunt următoarele:

  • “Iubirea de sine versus egoism, definirea iubirii de sine pentru fiecare în parte”
  • “Piedici autoimpuse conștient/inconștient în a mă iubi pe mine”
  • “Ce spun relațiile mele despre mine?”
  • “Visele la care am renunțat sau la care lucrez și lupta pentru crearea unei imagini versus iubirea de sine autentică”
  • “Relația cu corpul meu și ce legătură are cu iubirea de sine”
  • “Armonia masculin-feminin în acest proces de iubire de sine”
 Puteți downloda de aici Programul Taberei Brosura Iubire de Sine
  Locația facilitează accesul la piscină proprie și spații de relaxare și sală de curs. Nu vom folosi slide-uri sau multă teorie. Este o tabără practică de învățare experiențială.
 
Prețul taberei per participant este de 1260 Ron (prețul include taxa de participare, cazarea în cameră de două persoane și trei mese pe zi). Acesta este prețul dacă se va achita tabăra în luna Aprilie 2022.
Dacă se plătește în luna Mai 2022 prețul este de 1360 Ron.
Dacă se plătește în luna Iunie sau Iulie 2022 prețul este 1460 Ron.
În cazul în care vii cu cineva ambii aveți reducere de 10% din prețul aferent lunii în care se achită. Pentru studenți prețul este unic de 960 RON indiferent când are loc înscrierea.
 
Există și acces la o bucătărie complet utilată și loc de prepararea mesei sau micului dejun în caz că urmați o dietă specială. Meniul este tradițional românesc și la cerere se poate asigura și meniu vegetarian. Dacă veniți cu trenul vă putem prelua de la Sibiu. Pensiunea dispune de 14 camere duble. 
 
Înscrierea se face completând acest formular: https://forms.gle/ub4EETRN7qDwRsMP7
 
Validarea înscrierii se face după trimiterea formularului și plata taxei (aceasta poate fi realizată în două rate). Detaliile de facturare/plată, dar și alte informații utile cu privire la cazare, la tabără în sine vor fi discutate după completarea formularului. 

În data de 25 Mai orele 19:00 vom susține un seminar scurt (1h) online în care se va vorbi despre “Ce spun relațiile mele despre mine?” cu Simona Nastase
În data de 02 Iunie orele 19:00 vom susține un seminar scurt (1h) în care se va vorbi despre “Relația cu corpul meu și ce legătură are cu iubirea de sine” cu Anca Fenesan.
 
Seminariile sunt cu acces Gratuit și pentru înscriere vă rog scrieți un email pe adresa salut@voceautentica.rosi apoi veți primi link-ul de participare.
 
Evenimentul se anulează doar în caz de forță majoră impusă de reglementările legale în legătură cu rata infectării cu COVID, iar banii se returnează doar în cazul în care întregul grup se anulează.
 
Pentru orice întrebare, ne poți contacta la adresa salut@voceautentica.ro
                                                                                                     

                                                                            FACILITATORI

“Am lansat Voce autentică și, pe parcurs, am cunoscut oameni alături de care împărtășesc aceleași valori: iubire, pasiune, creativitate, curiozitate și bineînțeles autenticitate. Am învățat că necunoscutul și aventura vin la pachet cu multe provocări, însă tot ele sunt izvorul creativității noastre. Cred în beneficiile schimbării, chiar și atunci când ea pare înfricoșătoare. Pentru că m-am căutat mult pe mine însămi, știu cât este de dificil să faci lucrurile așa cum ți le dorești, însă libertatea pe care o primești în schimb este fără de preț.”

Simona Nastase, psiholog clinician și trainer cu peste 15 ani de experiență. Simona lucrează și pe partea de cercetare și în prezent lucrează în calitate de consultant la un studiu experimental pentru tratarea anxietății sociale cu realitate virtuală în colaborare cu Universitatea din Nottingham, UK.

Andrei Simionescu-Panait este doctor în filozofie și lector universitar. În plus lucrează ca antrenor de gândire critică, fiind un practicant de gândire filozofică confirmat de Institutul de practică filozofică din Paris. Andrei organizează ateliere de gîndire critică și serii de pregătire individuală în filozofie pentru profesori, manageri, psihologi și pentru toți cei interesați de acest domeniu. 

Printre publicațiile sale se numără și cartea The Reconciled Body un eseu pe tema fenomenologia eleganței.

“Reflecția este o experiență intimă, dar parțial abstractă, care poate fi împărtășită. Este o experiență personalizată, nu unică, ci destul de individualizată. Am ajuns în mod firesc la fenomenologia husserliană datorită concentrării ei pe experiență.”

 

“Deci, sunt Anca Feneșan – organizator de evenimente, extrem de pasionat comunicator, blogger, Coach sau “blondă antrenor”.

Anca Feneșan este trainer, organizator de evenimente și fondator The Art of Communication – Out of the box , un proiect care îi sprijină pe oameni să „iasă din cutie”, să-și accepte unicitatea și să exploreze comunicarea, inclusiv prin tehnicile artei teatrale. Ea crede cu tărie în autenticitate și conexiunea cu ceilalți.

Anca este și o tânără antreprenoare și împreună cu soțul ei a construit brand-ul Savori Ardelenesti o poveste reușită de antreprenoriat autentic românesc.

Veronica Bâtcă este terapeut Five Elements și trainer Filosofie pentru copii si adulti. Ea îmbină filosofia socratică cu cea chineză tradițională pentru a îmbunătăți calitatea vieții persoanei. Veronica lucrează cu adulți pe identificarea propriilor fenomene subconștiente de ordin mental sau emoțional care împiedică dezvoltarea personală. De asemenea, ea lucrează cu copii pe dezvoltarea atenției și a raționamentelor esențiale. Este master în Consiliere filosofică (UVT).

În prezent, ea este doctorand la aceeași universitate, unde aprofundează portretele despre înțelept în filosofia europeană și cea chineză.
Veronica folosește cunoștințele de medicină și filosofie chineză (stilul Constituțional al celor Cinci Elemente) în practica adecvată fiecărui client (nutriție pentru corp, electropunctură, BaZi și Feng Shui pentru spirit, consiliere filosofică pentru minte).

Veronica crede că:
“Secretul unei vieți bune este să mergi pe calea rezistenței minime.”