aprilie 20, 2017

Salut

Voce Autentica este un proiect născut din dorința de a răspândi cât mai mult ideea de ne da voie să fim noi înșine și de a ne bucura de acest lucru, fără a încerca să imităm sau să ne adaptăm standardelor rigide impuse de societate. Fiind autentici, ajungem să trăim în acord cu propriile nevoi și dorințe, într-un mod care ne produce bucurie și să ne ajută să ne dezvoltăm în armonie.

Sunt Simona Nastase, psiholog, trainer, actriță și fondatoarea acestui proiect și încă din 2015 am reușit să transmit convingerea că atunci când știi cine ești, poți să faci orice. Alături de mine se află acum o echipă de profesioniști, iar împreună organizăm ateliere corporate, dar și sesiuni de dezvoltare personală individuală și de grup care te pot ajuta să renunți la măști și la teama de a fi tu. Iată câteva dintre companiile cu care am lucrat până în prezent: ING Bank, Terapia – SunPharma, GFK, Finexpert, Blitz Imobiliare, SmartID, Telekom, Raiffeisen Bank, Conduent.

 

Povestea mea mai serioasă cu viața începe de prin anii studenției. Urmam o facultate la modă, aleasă pe baza unui număr minim de cunoștințe. Am realizat încă de la început că nu mi se potrivea, însă nu mi-am dat voie să renunț sau să încerc în altă parte. Am fost crescută cu convingerea că este important ca odată ce ai început ceva să mergi până la capăt. Mult mai târziu am înțeles că nu trebuie să parcurg un drum care nu este al meu. Mai bine de întorci din drum dacă nu este al tău.

După ce am terminat facultatea m-am angajat și am ajuns să am tot ceea ce și-ar putea dori cineva de vârsta mea: aveam casă, mașină, un salariu decent. Însă realizasem că nu mă bucurarm de nimic. Mă pierdusem pe drum și habar nu aveam cine eram eu. La 25 de ani am decis că este nevoie să schimb ceva. Viața aceea care pentru oricine ar fi fost o realizare, pentru mine era anostă și lipsită de sens, încununată doar de realizări care nu mă pasionau. Am fost împinsă de o voce din interior să îmi găsesc alt drum. 

M-am decis să mă apuc de actorie, o provocare imensă pentru mine, venind dintr-un mediu rigid. Am început să mă dezvolt personal și să mă cunosc în profunzime, dându-mi voie să fiu vulnerabilă. Am vrut să continui, însă simțeam că cerințele sistemului continuă să mă îngrădească. 

Nu întotdeauna a fost ușor, dar vocea din interiorul meu din nou, alături de entuziasmul celor care m-au sprijinit, m-au făcut să nu renunț la mine. Este mult mai ușor să renunți, însă acum știu că este ceva în mine (ca și în fiecare dintre voi), care merită să se exprime și să fie așa cum este el/ea, fără povara pe care societatea o pune adeseori pe umerii noștri. 

Mi-am dorit să pot îmbina tehnicile de actorie cu psihologia și neuroștiințele, pentru a putea ajuta cât mai multe persoane să își descopere sinele autentic. Așa a continuat povestea mea, însă acest drum nu se termină niciodată. Am lansat Voce autentică și, pe parcurs, am cunoscut oameni alături de care împărtășesc aceleași valori: iubire, pasiune, creativitate, joacă, curiozitate. Am învățat că necunoscutul și aventura vin la pachet cu multe provocări, însă tot ele sunt izvorul creativității noastre. Cred în beneficiile schimbării, chiar și atunci când ea pare înfricoșătoare. Pentru că m-am căutat mult pe mine însămi, știu cât este de dificil să faci lucrurile așa cum ți le dorești, însă libertatea pe care o primești în schimb este fără de preț. 

Niciodată nu renunța la tine! Toate drumurile în final te vor duce tot în interiorul tău.

Ești în căutarea vocii tale și vrei să te descoperi, să te cunoști mai bine? Trimite-ne un mesaj la adresa salut@voceautentica.ro.

Abia așteptăm să te cunoaștem!

 

Andrei Simionescu-Panait este Doctor în Filosofie și Lector Universitar. Pe lângă activitatea didactică, el lucrează ca antrenor de gândire critică, fiind practician filosofic confirmat al Institute de pratiques hilosophiques Paris. Andrei organizează ateliere și serii de pregătire individuală în filosofie și gândire critică pentru profesori, manageri, psihologi și experți HR. În acest moment, lucrează la cartea sa despre tehnicile consultației filosofice.

 

Anca Feneșan este trainer, organizator de evenimente și fondatoarea Arta comunicării – Out of the box, un proiect care sprijină oamenii să „iasă din cutie”, să-și accepte unicitatea și să exploreze comunicarea, inclusiv prin tehnicile artei teatrale. Crede cu tărie în autenticitate și în conexiunea cu ceilalți.

 

Elena Doleanu este VoiceOver  trainer și coach. Prin proiectul ei, Adicție de dicție, organizează cursuri de dicție pentru copii și adulți și este interesată de legătura dintre încrederea în sine și felul în care sună vocea unei persoane. Este pasionată de dezvoltare personală și își antrenează constant propria voce prin teatru, public-speaking și voice over. 

 

Adrian Miu este life coach, facilitator și crede că orice se poate învăța. Folosește metode experiențiale pentru a-i ajuta pe oameni să producă schimbările de care au nevoie pentru a evolua, deoarece orice vis poate deveni realitate, atunci când o persoană ia decizia fermă să lucreze în această direcție. Organizează ateliere prin care invită oamenii să renunțe la obiceiuri nocive prin introducerea de obiceiuri sănătoase, este pasionat de dezvoltare personală și de tehnica Playfight. 

 

Alexandra Abrudean este psiholog și consilier în dezvoltare personală. Lucrează cu grupuri vulnerabile și reușește să găsească forță acolo unde mulți văd doar deznădejde. Crede că vindecarea are loc atunci când există o conexiune autentică între oameni, când aceștia se simt văzuți, ascultați, acceptați și valorizați așa cum sunt, aici și acum. În prezent urmează o școală de formare în psihoterapie.