April 20, 2017

Salut

Voce Autentica este un proiect născut din dorința de a răspândi cât mai mult ideea de ne da voie să fim noi înșine și de a ne bucura de acest lucru, fără a încerca să imităm sau să ne adaptăm standardelor rigide impuse de societate. Fiind autentici, ajungem să trăim în acord cu propriile nevoi și dorințe, într-un mod care ne produce bucurie și ne ajută să ne dezvoltăm în armonie.

Sunt Simona Nastase, psiholog, trainer cu studii de actorie și fondatoarea acestui proiect. Alături de mine se află acum o echipă de profesioniști, iar împreună organizăm ateliere corporate, dar și sesiuni de dezvoltare personală individuală și de grup și tabere care te pot ajuta să renunți la măști și la teama de a fi tu însuți/însăți. Temele pe care le abordăm sunt diverse de la iubire de sine, creștere stimă de sine la anxietate socială și anxietate de performanță. Ne adresăm adulților care vor cu adevărat să fie ei înșiși în ciuda presiunilor exterioare/sociale dar și adolescenților care sunt dornici să își cunoască potențialul și direcțiile profesionale/personale pe care și le doresc în viață.

Iată câteva dintre companiile cu care am lucrat până în prezent: ING Bank, Terapia – SunPharma, GFK, Finexpert, Blitz Imobiliare, SmartID, Telekom, Raiffeisen Bank, Conduent. Sunt pasionată și de partea de cercetare în domeniile anxietății sociale, realitate virtuală și metode eficiente de terapie. Momentan lucrez cu Notthingham University, UK în calitate de consultant pe un studiu care se uită la tratarea anxietății sociale cu ajutorul realității virtuale.

 

Povestea mea mai serioasă cu viața începe de prin anii studenției. Urmam o facultate la modă, aleasă pe baza unui număr minim de cunoștințe. Am realizat încă de la început că nu mi se potrivea, însă nu mi-am dat voie să renunț sau să încerc în altă parte. Am fost crescută cu convingerea că este important ca odată ce ai început ceva să mergi până la capăt. Mult mai târziu am înțeles că nu trebuie să parcurg un drum care nu este al meu. Mai bine de întorci din drum dacă nu este al tău.

După ce am terminat facultatea m-am angajat și am ajuns să am tot ceea ce și-ar putea dori cineva de vârsta mea: aveam casă, mașină, un salariu decent. Însă realizasem că nu mă bucurarm de nimic. Mă pierdusem pe drum și habar nu aveam cine eram eu. La 25 de ani am decis că este nevoie să schimb ceva. Viața aceea care pentru oricine ar fi fost o realizare, pentru mine era anostă și lipsită de sens, încununată doar de realizări care nu mă pasionau. Am fost împinsă de o voce din interior să îmi găsesc alt drum. 

M-am decis să mă apuc de actorie, o provocare imensă pentru mine, venind dintr-un mediu rigid. Am început să mă dezvolt personal și să mă cunosc în profunzime, dându-mi voie să fiu vulnerabilă. Am vrut să continui, însă simțeam că cerințele sistemului continuă să mă îngrădească. 

Nu întotdeauna a fost ușor, dar vocea din interiorul meu din nou, alături de entuziasmul celor care m-au sprijinit, m-au făcut să nu renunț la mine. Este mult mai ușor să renunți, însă acum știu că este ceva în mine (ca și în fiecare dintre voi), care merită să se exprime și să fie așa cum este el/ea, fără povara pe care societatea o pune adeseori pe umerii noștri. 

Mi-am dorit să pot îmbina tehnicile de actorie cu psihologia și neuroștiințele, pentru a putea ajuta cât mai multe persoane să își descopere sinele autentic. Așa a continuat povestea mea, însă acest drum nu se termină niciodată. Am lansat Voce autentică și, pe parcurs, am cunoscut oameni alături de care împărtășesc aceleași valori: iubire, pasiune, creativitate, joacă, curiozitate. Am învățat că necunoscutul și aventura vin la pachet cu multe provocări, însă tot ele sunt izvorul creativității noastre. Cred în beneficiile schimbării, chiar și atunci când ea pare înfricoșătoare. Pentru că m-am căutat mult pe mine însămi, știu cât este de dificil să faci lucrurile așa cum ți le dorești, însă libertatea pe care o primești în schimb este fără de preț. 

Niciodată nu renunța la tine! Toate drumurile în final te vor duce tot în interiorul tău.

Ești în căutarea vocii tale și vrei să te descoperi, să te cunoști mai bine? Trimite-ne un mesaj la adresa salut@voceautentica.ro.

Abia așteptăm să te cunoaștem!

echipa noastră

3

Andrei Simionescu-Panait este doctor în filozofie și lector universitar. În plus lucrează ca antrenor de gândire critică, fiind un practicant filozofic confirmat al Institutului de practică fiolosofică din Paris. Andrei organizează ateliere și serii de pregătire individuală în filosofie și gândire critică pentru profesori, manageri, psihologi și experți în HR. În acest moment, lucrează la cartea sa despre tehnicile de consultare filosofică.

5

Anca Feneșan este trainer, organizator de evenimente și fondator The Art of Communication – Out of the box , un proiect care îi sprijină pe oameni să „iasă din cutie”, să-și accepte unicitatea și să exploreze comunicarea, inclusiv prin tehnicile artei teatrale. Ea crede cu tărie în autenticitate și conexiunea cu ceilalți.

elena

Elena Doleanu este VoiceOver și trainer. Prin proiectul ei, Adicție de dicție, organizează cursuri de dicție  cu adulți și copii, de grup și individual. Crede că fiecare are în interior resurse unice și valoroase, iar vocea este un mijloc prin care le pot face cunoscute și celorlalți. 

6

Adrian Miu este trainer si coach. Pasiunea sa cea mai mare este să înveţe.  Creează noi metodologi şi forme de practică prin care participanţii şi clienţii, cu care lucrează, să înţeleaga experienţial informaţiile de care au nevoie pentru a produce schimbările de care au nevoie pentru a evolua. Adrian crede că orice se poate învăţa şi orice vis poate deveni realitate, primul pas este decizia fermă că eşti pregătit să lucrezi pentru el.

alexandra_Abrudean1

Alexandra Abrudean este psiholog și consilier de dezvoltare personală. Lucrează cu grupuri vulnerabile și reușește să găsească putere acolo unde mulți văd doar disperare. Ea crede că vindecarea are loc atunci când există o legătură autentică între oameni, atunci când aceștia se simt văzuți, auziți, acceptați și apreciați așa cum sunt, aici și acum. În prezent urmează o școală de formare în psihoterapie.