aprilie 20, 2017

Salut

Voce Autentica este un proiect născut din dorința de a răspândi cât mai mult ideea de ne da voie să fim noi înșine și de a ne bucura de acest lucru, fără a încerca să imităm sau să ne adaptăm standardelor rigide impuse de societate. Fiind autentici, ajungem să trăim în acord cu propriile nevoi și dorințe, într-un mod care ne produce bucurie și să ne ajută să ne dezvoltăm în armonie.

Sunt Simona Năstase, psiholog, trainer, actriță și fondatoarea acestui proiect și încă din 2015 am reușit să transmit convingerea că atunci când știi cine ești, poți să faci orice. Alături de mine se află acum o echipă de profesioniști, iar împreună organizăm ateliere corporate și sesiuni de dezvoltare personală individuală care te pot ajuta să renunți la măști și la teama de a fi tu. Iată câteva dintre companiile cu care am lucrat până în prezent: ING Bank, Terapia – SunPharma, GFK, Finexpert, Blitz Imobiliare, SmartID, Telekom, Raiffeisen Bank, Conduent.

 

Povestea mea începe devreme, încă din anii studenției. Urmam o facultate la modă, aleasă pe baza unui număr minim de cunoștințe. Am realizat încă de la început că nu mi se potrivea, însă nu mi-am dat voie să renunț sau să încerc în altă parte. Am fost crescută cu convingerea că este important ca odată ce ai început ceva să mergi înainte. Mult mai târziu am înțeles că nu trebuie să parcurg un drum care nu este al meu. 

După ce am terminat facultatea m-am angajat și am ajuns să am tot ceea ce și-ar putea dori cineva de vârsta mea: aveam casă, mașină, un salariu decent. Însă realizasem că nu era suficient. Mă pierdusem pe drum și habar nu aveam cine eram eu. La 25 de ani am decis că este nevoie să schimb ceva. Viața aceea care pentru oricine ar fi fost aur, pentru mine era anostă și lipsită de sens, încununată doar de realizări care nu mă caracterizau. Atunci am descoperit înăuntrul meu o voce care îmi spunea să mă duc să îmi găsesc calea. 

M-am decis să mă apuc de actorie, o provocare imensă pentru mine, venind dintr-un mediu rigid. Am început să mă dezvolt personal și să mă cunosc în profunzime, dându-mi voie să fiu vulnerabilă. Am vrut să continui, însă simțeam că cerințele sistemului continuă să mă îngrădească. 

Nu întotdeauna a fost ușor, dar o voce din interiorul meu, alături de entuziasmul celor care m-au sprijinit, m-au făcut să nu renunț la mine. Este mult mai ușor să renunți, însă acum știu că este ceva în mine (ca și în fiecare dintre voi), care merită să se exprime și să fie așa cum este el/ea, fără povara pe care societatea o pune adeseori pe umerii noștri. 

Mi-am dorit să pot îmbina tehnicile de actorie cu psihologia și neuroștiințele, pentru a putea ajuta cât mai multe persoane să își descopere sinele autentic. Așa a continuat povestea mea, însă acest drum nu se termină niciodată. Am lansat Voce autentică și pe parcurs am cunoscut oameni alături de care împărtășesc aceleași valori: iubire, pasiune, creativitate, joacă, curiozitate. Am învățat în timp că necunoscutul și aventura vin la pachet cu multe provocări, însă tot ele sunt izvorul creativității noastre. Cred în beneficiile schimbării, chiar și atunci când ea pare înfricoșătoare. Pentru că m-am căutat mult pe mine însămi, pot acum să te conduc pe drumul tău, ajutându-te să îți setezi obiectivele proprii și să devii autentic(ă). 

Ești în căutarea vocii tale autentice și vrei să te descoperi, să te cunoști mai bine? Trimite-mi un mesaj la adresa salut@voceautentica.ro.

Abia aștept să ne cunoaștem!