Dezvoltare Personala prin Teatru

         In lunile Octombrie -Decembrie 2020, Cluj Napoca

In fiecare Luni Miercuri, intre orele 18:30 – 20:30

Datele de curs sunt: 26, 28 Octombrie, 2, 4, 9, 11, 16, 18, 23, 25, 30 Noiembrie, si 2 Decembrie 2020


REZERVA LOC

Voce Autentica si Adictie de Dictie va propun un program de improvizatie si actorie foarte bine structurat care sa ajute participantii sa isi dezvolte empatia, relationarea, starea de bine si ii ajuta sa rada mult :)))
Programul este construit din 12 sedinte: 6 sunt de improvizatie si 6 de actorie.

Toate exercitiile care se vor face in cadrul celor 12 sesiuni de curs au ca direct obiectiv sa te faca: sa asculti activ, sa te pui in locul celuilalt, sa exersezi ce inseamna sa nu mai judeci pe cel de langa tine si chiar sa il intelegi, sa te lasi sa fii vazut de ceillalti exact asa cum esti, fara sa vrei sa pari altcineva decat propria persoana.

Lumea actoriei este o fascinanta descoperire de sine care iti aduce bucurie, joaca, multe zambete si o comunicare reala cu partenerul de scenă. Prin actorie iti explorezi spiritul ludic si ii dai voie copilului din tine sa se exprime. Actoria te conecteaza în primul rand cu tine si apoi cu ceilalti.

Multi spun ca actorii se prefac sau ca sunt falsi, nimic mai departe de adevar. De fapt, arta actorului pleaca de la sinceritate maxima si de la neutralitate. Numai dupa ce te eliberezi de toate prejudecatile, falsurile, prefacatoriile poti contura un personaj, pe care nu il poti judeca niciodata, altfel nu vei ajunge sa il joci.

Cursul de comunicare prin tehnici de Actorie iti propune sa parcurgi, timp de cinci sedinte, pasii pe care un actor ii face in construirea unui personaj.

1. Ne cunoastem, improvizam, respiram şi experimentam o interactiune autentica cu toti participantii, prin jocuri felurite, folosite in actorie si în improvizatie. La finalul serii, vei primi o scena scurta pe care vei lucra cu un partener sau doi si pe care o vei prezenta la ultima sedinta de curs.

2. Vom face tehnica vocala, vom respira abdominal, vom invata sa ne folosim diafragma atunci când vorbim şi vom face exerciţii de miscare fizică care implică postura, corpul, modul în care putem lucra cu corpul nostru pentru a ne apropia de personajele pe care vrem să le redăm. Lucrăm pe scenele primite şi pornim de la ce înseamnă „eu în situaţia dată”: cine sunt? unde sunt? în ce situatie? ce îmi doresc? de ce?

3. Lucram pe scenele propuse prin diverse tehnici aplicate fiecaruia în parte.

4. Mişcare scenică. Invatam sa ne folosim corpul in sensul scenic si in acord cu personajul.

5. La ultima întalnire, prezentăm scenele în faţa tuturor şi, cine doreşte, va primi feedback.
Exercitiul de 12 sesiuni este intens şi este necesar sa participi la toate cele cinci întalniri, in primul rand pentru a beneficia de avantajele acestui exercitiu si apoi pentru că ai un partener/o partenera de scena care se va baza pe tine.

Sesiunile vor avea loc Lunea si Miercurea de la 19:00-21:00
Datele de curs exacte se vor stabili ulterior. Asteptam sa vedem ce se intampla cu actuala situatie Covid 19.

Pret: 700 de lei pentru cele 12 sesiuni. Se poate achita în două rate.
Elevii și studenții platesc doar 600 de lei.

Pentru asigurarea locului se achită un avans de 200 lei.

Cine va fi alături de voi?

Trainer: Elena Doleanu

De patru ani îmi explorez și antrenez vocea prin voice-over, teatru, dicție și public-speaking.
De doi ani colaborez pe proiecte de voce pentru reclame, de-a lungul timpului am jucat roluri pentru diferite piese de teatru, sunt membră în Toastmasters Cluj de doi ani, unde practicăm săptămânal abilitățile de vorbit în public și de un an susțin cursuri de dicție pentru adulți și copii online și fizic. Am observat de-a lungul timpului cât de strânsă este legătura între încrederea în sine și felul în care sună vocea. Poți lucra de la interior la exterior sau poți începe să îți cunoști vocea ca apoi să ajungi în suflet.

Trainer: Bianca Timeea

O personalitate creativa şi inovatoare, originala şi echilibrata, aleg să acumulez experienţă şi, totodata să-mi împlinesc țelul. Pasionata de arta, aleg să-mi exprim perspectiva asupra ei într-un mod inedit. M-am îndragostit de teatru înca de pe bancile liceului. Astfel, am participat la diverse evenimente artistice cu şi despre teatru. În prezent sunt studentă la actorie în cadrul Universitatii de Arte din Târgu Mureş. Experiența în acest domeniu mi-a demonstrat că sunt necesare abilitățile de comunicare, abilitati dezvoltate în cadrul Facultatii de Psihologie.

Pe durata cursului se vor respecta normele de siguranță, sala va fi adaptată noilor condiții și vor exista instrumentele necesare pentru dezinfectare.

Se va comunica Locatia celor care vor confirma participarea. Cel mai probabil vom avea acces la spatiul de la Biblioteca Judeteana


REZERVA LOC

PRET SI MODALITATE DE PLATA

Rezervarea locului se face doar prin confirmarea plății pe salut@voceautentica.ro și după ce s-a completat formularul de contact de la Rezerva Loc. Plata se poate face prin virament bancar in contul IBAN RO11INGB0000999907278429 deschis la ING Bank pe S.C. Vocea Autentica S.R.L. sau prin link de plata MobilPay pe care il primiti de la noi.

Rezerva din timp, deoarece locurile sunt limitate. Se va lucra cu fiecare participant/ă în parte. Nu este o prelegere, ci un curs practic. Varsta minima de participare este 14 ani.